dagens tyska ord

tyska - ord för ord. med svenska ord dock

2006-12-05

Så här bra kan det bli

när man går på restaurang. Vill bara rekommendera det. Gör det oftare och gör det på "en gul och en ful". En genuin kina krog, skrev DN drygt ett några år sedan. Sedan dess har det hänt mycket, men maten är densamma.

Så här bra blev det:

Vorspeise: Dumplings (typ kinesiska Maultaschen) fyllda med kyckling och kryddor eller helt vegetariska, en god och kryddig sallad till samt en lagom stark dippsås.















Hauptgericht: Wokad biff med nudlar och olika grönsaker i lagom stark brun sås, samma sallad (enda minuspoängen).















Nachtisch: Palmpannkakor (jepp, palmblad och mjöl i degen), fyllda med brun kokosmassa. Till det glass och frukt samt liiiiiite socker. DN skrev. Lämna ej stället utan att ha smakat på pannkakorna. Det rådet har jag alltid stenhårt följt. 2 gånger hitills.















Se antingen besöket som en uppmuntrare inför resan till Shanghai eller bara för att träffa en kompis och äta nå't gott. Kryddor man kanske känner igen, eller smakkrockar man aldrig förr varit med om.

Kan det bli bättre? Ja, kanske. När de har fått serveringstillståndet tillbaka och man kan förgylla maten med lite vin. Konstigt nog gjorde det inte så mycket, man saknade inte alkoholen till maten. Enda skillnaden: Notan blev något klenare :-)

Och sedan kan man ju alltid dra till Gondolen efteråt...

3 Comments:

Kommentar veröffentlichen

<< Home