dagens tyska ord

tyska - ord för ord. med svenska ord dock

2006-10-22

Ett tryggare Hornstull


Jäklar vad det small.
Och rädd blev man.
När äpplet kastades
mot vårt upplysta köksfönstret.
Såg ingenting.
Mörkt ute.
Yttergalset krossat.
Snorungar?
Gäng?
Ringa polisen.
De jagar cykelmannan, såklart.
Laga maten färdig.
Äta i vardagsrummet istället.
Det ringer på dörren.
Grannarna har tagit fast dem.
Maten blir kall.
Pusta ut.

Det var två 13-åriga pojkar som skulle skrämma upp folk. Lättnad. Skönt att få en förklaring. Varför gör man det överhuvud taget? Skrämma upp folk alltså? Stackars sötnosen ville genast flytta hem till mig. Till Knivsöder. Det känns det tryggare där, åtminstone har Kristina Axén Olin lovat det. Och så bor jag ju mot gården och 4 tr upp.

Antagligen trodde snorungarna inte att glaset skulle gå sönder. Ångerfulla var de ju när grannarna kom med dem och deras föräldrar för att "lösa" situationen och be om ursäkt. Dumma pojkar. Ni har nog fått lära er en läxa igår, hoppas jag.

Pappan till den ena var läskigare. Han sa att han jobbar med försäkringar, så han har kontakter och det skulle lösa sig. Bara vi håller polisen utanför. Men inte ett ord om att det han ber om ursäkt för sina busiga tonåringar, sonen och kompisen. Nä, vi löser det finansiellt. Det visade sig att han är chef för Länsförsäkringen. Hm, någonting säger mig att jag inte riktigt kan lita på honom. Så egentligen borde man polisanmäla i alla fall så att han verkligen snackar allvar med pojkarna. 30 dagars samhällstjänst för de två och pappans arbetsplats har flyttats ner till lagret i källaren.

Nåja, skönt att det var över och att pojkarna blev rejält rädda och uppskrämda vid gripandet.

Dagen efter berättade en annan granne att samma pojkar redan under sommaren förstört hans staket. De har alltså lärt sig ingenting. De verkar vara någonslags

Wiederholungstäter

Och dessutom gör dem sånt i sitt egna, välkända grannskapet. Snacka om att vara korkat! Fy.

Lugnt, pojkar. Det finns någon som är mycket värre i världen än ni småterrorister. Hans namn: Vladimir Putin. Out of the league.

1 Comments:

Kommentar veröffentlichen

<< Home